Workshop introductie systemisch werken

Algemeen

Veel mensen voelen zich vaak onzeker, verward, onrustig of voelen zich ergens niet welkom. Vaak is er geen aanwijsbare oorzaak voor zo’n gevoel. Als iets niet verklaarbaar is, wordt er meestal weinig of niets meegedaan. Het wordt weggestopt. Maar daarmee is het niet verdwenen. Integendeel. Het vervelende gevoel neemt toe en groeit uit tot iets dat je leven blokkeert.

In dit soort gevallen is bijna altijd sprake van een verstoring van de uitgangspunten van het systemisch werken. De relatie tussen mensen onderling wordt namelijk erg beïnvloed door een aantal zogenaamde systemische krachten, die binnen elke relatie en in elk systeem aanwezig zijn. Deze uitgangspunten spelen op onbewust niveau. De gevolgen zijn echter zeer goed voelbaar en leiden tot die eerder beschreven negatieve gevoelens.

Rondom systemisch werken hangt nog steeds een zweem van geheimzinnigheid en zweverigheid. Dat is jammer. Want die zweem is niet alleen onterecht, maar ook onjuist. De uitgangspunten van het systemisch werken zijn namelijk erg eenvoudig. Het is wel zo dat deze uitgangspunten vaak leiden tot een andere kijk op zaken dan maatschappelijk gebruikelijk is. Dat maakt het toepassen van deze uitgangspunten wel eens lastig.

Inschrijven?

De kosten voor deze workshop bedragen € 35,00.
Wij zijn vrijgesteld van BTW.

Avond workshop: 19:30 tot 22:00 uur
Ochtend workshop: 9:30 tot 12:00 uur

Bekijk beschikbaarheid: data

Een workshop gaat door als zich minimaal 6 deelnemers aanmelden.

Over De Roestenburgh

De Roestenburgh is een opleidingscentrum waarin letterlijk én figuurlijk R U I M T E geboden wordt voor persoonlijke groei, organisatieontwikkeling en teambuilding. Naast individuele begeleiding en coaching – ook met paarden – worden er opleidingen en workshops gegeven, die een blijvende bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mens én organisatie.

Voor meer informatie over workshops of opleidingen kun je bellen of mailen. Wij staan je graag te woord.

Kennismaken

De Roestenburgh biedt de mogelijkheid om in één avond of dagdeel kennis te maken met de hoofdlijnen van de uitgangspunten van het systemisch werken. In de workshop Introductie Systemisch Werken worden de basisprincipes van het systemisch werken kort uiteengezet. Het gaat niet om een theoretisch verhaal. Doel is deelnemers te laten voelen en ervaren welke systemische uitgangspunten er zijn en welke invloed ze hebben op je dagelijks leven. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke casussen. Niet met als doel deze casussen op te lossen, maar vooral om op een andere, systemische manier naar een casus te kijken. Tot slot wordt het fenomeen opstellingen kort toegelicht. Indien mogelijk wordt er een opstelling gedaan. Na afloop van de workshop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje persoonlijke vragen te stellen.

Mocht je na deze workshop je kijk op de uitgangspunten van het Systemisch Werken willen verdiepen, dan is de opleiding Systemisch Werken & Coachen daarvoor een mooi middel.

Je kunt ook kiezen voor de opleiding Rouwbegeleiding, Rouwtherapeut waarin deze uitgangspunten de basis vormen voor het begeleiden van anderen bij het verwerken van een verlies.

Als je je als deelnemer inschrijft voor één van deze opleidingen, dan worden de kosten voor de Introductieworkshop in mindering gebracht op de kosten van een opleiding.

Praktische informatie en prijs

De workshop wordt gegeven in De Roestenburgh in Dinther en start bij de avonden om 19.30 uur. Einde is rond 22.00 uur. Je bent vanaf 19.00 uur welkom. Dan staan koffie en thee met iets lekkers voor je klaar. De ochtenden starten om 9.30 uur en eindigen rond 12.00 uur. Je bent dan welkom vanaf 9.00 uur.

De kosten voor deze workshop bedragen € 35,00. Wij zijn vrijgesteld van BTW.

De data van de workshops vind je op onze site.

Een workshop gaat door als zich minimaal 6 deelnemers aanmelden.

Leren en ervaren gaat het je het beste af als je je op je gemak voelt. Draag daarom gemakkelijke kleding. Misschien handig dat je nu al weet dat ik ervan uit ga dat tijdens de workshop geen schoenen gedragen worden.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op onze site. De velden ‘Naam op diploma’ en ‘Dieet- / voedingswensen’ hoeven niet ingevuld te worden.