Cursus Persoonlijke & Intuïtieve ontwikkeling

Waar gaat de cursus over?

Deze intuïtieve cursus gaat over bewustwording. Zien wat er is. Ervaren wat er is. En op basis daarvan jouw leven inrichten. Op jouw eigen manier. Het gaat over het ‘mens-zijn. Ook jouw ‘zijn’ dus. Wat is mens-zijn op aarde? Wat speelt er? Waar kun je rekening mee houden? Wat kun je beïnvloeden? Wat niet?

In deze korte en krachtige cursus, vormt de ‘Vitamine HBS’ dé basis. Het is een manier van kijken naar jezelf en de wereld, die gebaseerd is op een Holistisch mensbeeld, de basisprincipes van het Boeddhisme en de uitgangspunten van het Systemisch werken. Deze 4-daagse cursus is gericht op persoonlijke ontwikkeling, zingeving en zijnsoriëntatie. Je gaat zien en voelen of jij wilt veranderen en zo ja, wat jij kunt doen om die verandering door te voeren. Je gaat ervaren wat maakt dat veranderingen waarover jij al lang droomt, nog steeds niet uitgevoerd zijn. En waar het sluimerende of prominent aanwezige unheimische gevoel vandaan komt.

Het is géén religie, géén kunstje dat je leert en géén manier van leven, die maakt dat je elke dag intens gelukkig zult zijn. Dat bestaat namelijk helemaal niet: elke dag intens gelukkig zijn. De afwisseling tussen geluk en lijden zijn namelijk noodzakelijke onderdelen in elk leven. Je hebt daar mee om te gaan en te onderzoeken wat het voor jou betekent. Het gaat zeker niet om gedachteloos achter een goeroe aan lopen.

In deze cursus leer je hoe je om kunt gaan met alles wat in je leven voor komt. De fijne momenten, maar zeker ook de vervelende en pijnlijke gebeurtenissen. Je leert wat JIJ kunt doen om met alles wat op je pad komt, om te gaan. Zonder dat je er aan onderdoor gaat.
Daarnaast leer je weer te luisteren naar je intuïtie.

Wij gaan je niet vertellen hoe jij in het leven hoort te staan. Wij delen onze weg en nodigen jou uit te onderzoeken hoe onze visie jouw leven kan verrijken. Uiteindelijk kies jij welke weg jij loopt. Het is immers jouw leven! Ben daar zuinig op en leef je leven bewust.

De inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit 4 hele dagen. In de zomervakantie bieden wij een Onderdompelvariant. De cursus wordt dan in 4 aaneengesloten dagen gegeven.
In deze cursus nemen we je mee in een Holistische, Boeddhistische en Systemische manier van in het leven staan. Met een knipoog noemen wij dat de Vitamine HBS. We kijken vooral naar de invloed van deze vitamine op jouw leven en wat je er praktisch mee kunt. We laten je ervaren dat veel problemen in de wereld en daarmee in jouw leven een gevolg zijn van verstoringen binnen de Vitamine HBS. Daarnaast hebben wij het vanzelfsprekend uitgebreid over wat jij kunt doen om de problemen waar je tegenaan loopt te beëindigen of verminderen. Als dat niet mogelijk blijkt te zijn, gaan we dieper in op wat jij dan kunt doen om met deze problemen om te gaan. Zodat ze niet langer jouw leven beheersen en blokkeren. Het worden dan een te hanteren onderdeel van je leven.

In de cursus is sprake van toelichten, doorgronden, ervaren en toepassen. Waarbij wij het eerste aspect voor onze rekening nemen en jij aan de slag gaat met de overige drie. In de cursus is voldoende ruimte om eigen casussen en persoonlijke situaties te bespreken. Vanzelfsprekend alleen als jij dat wilt. De opleiding gaat dus over JOU!

Samengevat is de cursus een snelle en diepgaande manier om te onderzoeken hoe je anders in het leven kunt gaan staan. Hoe je weer authentiek kunt worden en mentale blokkades kunt opheffen. Waardoor je levenslust zal toenemen en je volop op basis van je eigen kracht jouw leven kunt beleven. Volop zijnsoriëntatie dus.

Wat brengt deze cursus je?

Wij garanderen inzicht. Inzicht dat wij je niet direct kunnen geven, maar dat je als vanzelfsprekend opdoet als je de cursus volgt. Op basis van die inzichten, kun je besluiten anders te gaan handelen.

Als je besluit stappen te zetten, dan verzekeren wij je dat je meer rust zult vinden. Je gaat op een andere en diepgaandere manier communiceren en je gaat je energie anders, effectiever en efficiënter gebruiken. In je privé leven en in je werkomgeving. Daarbij komt dat je meer van het leven zult gaan genieten. En op de momenten dat er weinig te genieten lijkt, ga je zien dat dit bij je leven hoort. Je verzet je er niet langer tegen, maar je zoekt een weg om er mee om te gaan. En dat maakt dat het gevoel van ‘niet genieten’ snel afneemt en een ondersteunend en belangrijk deel van je leven wordt. Waardoor het genieten weer ruimte krijgt!

Als je alle dagen aanwezig geweest bent en meegedaan hebt, ontvang je op de laatste dag een certificaat en een digitaal naslagwerk.

Zijn er inschrijvingseisen?

Ja en nee.

Nee, in die zin dat je niet over een bepaald werk- en denkniveau hoeft te beschikken of al allerlei scholingen gevolgd moet hebben.

Ja, omdat wij verwachten dat je bereid bent naar de HBS-kijk te luisteren. Zonder deze klakkeloos over te nemen. Maar ook zonder deze visie direct af te wijzen. Wij verwachten dat je met een open mind de cursus volgt. En daarna zelf keuzes maakt.

De cursus Persoonlijke & Intuïtieve ontwikkeling in Brabant?

De cursus vindt plaats in de sfeervolle ruimte van De Roestenburgh in Bokhoven (‘s-Hertogenbosch) in Brabant. Deze locatie is vanuit de regio Den Bosch, Nijmegen, Tilburg, Utrecht en Eindhoven goed bereikbaar. De data vind je op de agenda op onze site.

Omdat wij erg hechten aan het uitdragen en verspreiden van deze vorm van leven, zijn de kosten beperkt. Voor slechts € 395,00 p.p. all-in kun je de opleiding volgen. Wij zijn vrijgesteld van BTW. Facturen worden digitaal verzonden.

Vanzelfsprekend wordt er voor koffie en thee en een lekkere, verantwoorde lunch gezorgd. Elke opleidingsdag start om 09.30 uur en eindigt rond 17.00 uur.

Aan het eind van de cursus ontvang je (als je alle dagen gevolgd hebt) een digitaal naslagwerk en een certificaat.

Omdat wij persoonlijke aandacht erg belangrijk vinden en graag elke deelnemer ruimte bieden voor persoonlijke inbreng, werken wij met kleine groepen. Het maximum aantal  deelnemers per groep is 10.

Je kunt de cursus ook individueel volgen. Als je dat wilt, neem dan contact op over de mogelijkheden en voorwaarden.