Op zoek naar een boeiende lezing?

In korte tijd je medewerkers, collega’s of vakgenoten inspireren met een holistische en systemische kijk?

Wij krijgen veel vragen of het mogelijk is om kort en krachtig kennis te maken met systemisch & groepsdynamisch werken. Inmiddels hebben wij al een aantal groepen met een lezing enthousiast gemaakt voor het systemisch werken. Daarom zijn wij nu ook voor jouw team te boeken!

De Roestenburgh

Een lezing afgestemd op jouw wensen

Wil jij een boeiende bijeenkomst organiseren die blijft hangen? Ons aanbod geldt voor élke groep. Voor ons ontstaat een groep zodra twee of meer mensen bij elkaar zijn. Een lezing is dus geschikt voor 2, maar ook voor 300 mensen. Onze doelgroep is breed en omvat dus grote én kleine organisaties, verenigingen, beroeps-, belangen en vriendengroepen. De tijd van een lezing kan variëren van een half uur tot een dagdeelof zelfs een hele dag. Jij beslist! De lezingen kunnen ingezet worden bij een opening of jubileum, als deel van een teamdag, bij intervisiebijeenkomsten of als kickoff bijeekomst. Elk onderwerp is mogelijk!

Systemisch spotlight

Het gekozen item zetten wij in de holistische en systemische schijnwerpers, waardoor de deelnemers er gegarandeerd anders naar gaan kijken. Ook kunnen we gezamenlijk naar ingebrachte casussen of praktijkvoorbeelden kijken. Een andere kijk geeft immers andere oplossingsmogelijkheden. Wat voorbeelden van onderwerpen: verliesverwerking, verliesverwerking binnen organisatie, groepsdynamisch werken, ziekte, reorganisatie, verslaving, samenwerking, leiderschap, conflicten, burn-out. Natuurlijk zijn er veel meer onderwerpen te bedenken. Wij werken niet met powerpoints of andere digitale hulpmiddelen en handouts, maar gebruiken menselijke verbinding. Het gesproken woord voert de boventoon met zo nu en dan eenvoudige oefeningen om de holistische en systemische kijk met de deelnemers te delen.

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden die nagenoeg onbegrensd zijn.

Vaak voorkomende onderwerpen

Er is een aantal onderwerpen dat vaker gekozen wordt voor een lezing. Het komt regelmatig voor dat het van gedachten wisselen over deze onderwerpen een hele dag in beslag neemt. Vanzelfsprekend is het bespreken van deze onderwerpen ook in een korter tijdbestek mogelijk. De onderwerpen zijn samenwerking, ziekte en verslaving.  Dat maakt dat het geweldige onderwerpen zijn voor (werk)overleg van vakgenoten, intervisiebijeenkomsten en inspiratiedagen. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Inspiratie door een andere kijk op musiceren

“Onze muziekvereniging wil Willem hartelijk bedanken voor de geweldige workshop die hij voor ons heeft verzorgd om het samen musiceren op een hoger peil te brengen.

Het thema valkuilen bij het musiceren, ofwel werken in teamverband, werd eerst theoretisch en vervolgens met inschakeling van het orkest in de praktijk uitgediept via een vijftal grondprincipes. Voor velen bleken dit “eye openers” doordat Willem op deskundige en inzichtelijke wijze de problemen en vervolgens de oplossingen met het orkest demonstreerde.

Nu, enkele weken later, is de invloed hiervan op de samenwerking en het musiceren duidelijk te merken en gaat het soms even mis, dan wordt direct verwezen naar de workshop. Het blijkt derhalve dat het gedachtegoed dat we hebben meegekregen, inspirerend werkt om onze muziekprestaties op een hoger niveau te brengen. Het organiseren van deze workshop door De Roestenburgh was echt een schot in de roos!”

Met leerkrachten systemisch naar het onderwijs kijken

“Bedank voor de fijne lezing! Ik heb een hele fijne ervaring gehad en ik kon mij goed vinden in de visie die je op een hele leuke manier deelde.
Tijdens de lezing meende ik veel overlap te zien met de leer van geweldloze communicatie. Ik zie je visie graag groeien in de wereld, hopelijk bereikt het ooit de basisschool. Bedankt voor het een beetje beter maken van de wereld!”