Wie is Willem?

Mijn naam is Willem Minkels.

Mijn naam is niet het belangrijkste. Bovenaan staat dat ik een mens ben. Een mens zoals jij die dit nu leest. Vanzelfsprekend geef ik graag wat toelichting op de mens Willem Minkels .

Ik ben in 1959 geboren en woon samen met Tessa. Ik ben vader van een zoon, Gijs en een dochter, Fenneke. Schoonvader van Nieke en Dave. En inmiddels opa van de twee kinderen van Fenneke & Dave: (klein)dochter Lune en (klein)zoon Mats.

In mijn vrije tijd, houd ik me vaak bezig met mijn eigen onderneming omdat ik het niet als werk in de gebruikelijke zin van het woord versta. De Chinese wijsgeer Confucius sprak zo’n 2500 jaar geleden al : “Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken”.

De werkzaamheden die ik vanuit De Roestenburgh verricht, passen goed bij me. Ze zitten als gegoten.

Vanzelfsprekend doe ik ook dingen, die niet direct met mijn bedrijf te maken hebben. Maar indirect is er altijd wel een link. Ik loop recreatief hard, maar dan wel op meditatieve grondslag. Het gaat om het lopen, de weg. De hoogste snelheid staat als resultaat niet (meer) op de eerste plaats.

Ik ga graag met onze honden op pad en ik lees ik graag. Meestal boeken die gaan over de zaken waar ik me ‘in mijn werk’ mee bezig houdt. Boeken over intuïtieve ontwikkeling, coaching, counselling, Boeddhisme, levensvragen, rituele begeleiding.

Daarnaast schrijf ik. Een boek en columns. Columns over zaken, die aan mijn bedrijf en vak gerelateerd zijn. Mijn teksten vind je onder ‘inspiratie

Ook was ik dirigent van een muziekvereniging. Voor deze activiteit geldt voor mij zeker het motto ‘ontspanning door inspanning’. Het is heerlijk om samen met anderen in een harmonieuze sfeer te streven naar het hoogst mogelijke muzikale niveau. Proberen met respect voor ieders persoonlijke kwaliteiten, als orkest de mooiste klanken ten gehore te brengen. En dat zonder de onderlinge band tekort te doen.

Een directe link met mijn werk leg ik zo snel niet, maar een heerlijk buitenlands biertje of een glas goede rode wijn, zeggen wel iets over de wijze waarop ik in het leven sta.

Ik begon met mij voor te stellen als mens. En op mijn naam een korte toelichting te geven. Als jij dat wilt, voel je dan welkom een afspraak te maken zodat jij een toelichting bij jouw naam kunt geven.

Onlangs (mei 2022) verscheen in de rubriek ‘Bedrijf aan Huis’ in het maandelijks huis aan huis blad De Tweeterp in Engelen/’s-Hertogenbosch een artikel over De Roestenburgh. Ik deel dat graag met je.

Tweeterp

Wat onderscheidt Willem Minkels?

Mijn overtuiging is dat holistische, boeddhistische en systemische coaching de enige manier is om intrinsiek en duurzaam inzicht op te doen. Inzicht dat leidt tot bewustwording. Bewustwording op basis waarvan het mogelijk is bewuste keuzes te maken. Daarbij ga ik verder dan reguliere coaching en gebruik ik bijzondere manieren van coaching zoals intuïtieve coaching, voice dialogue en systemische coaching.

Ik kijk dus niet alleen naar het verstand maar naar de totale mens.

De mogelijkheid bestaat ook in de avonduren en weekeinden een afspraak voor coaching te maken. Behoefte aan een gesprek is immers niet aan kantoortijden gebonden. Mijn werktijden dus ook niet. Daarnaast kan, indien je dat wenst altijd gebruik gemaakt voor van telefoon, mail, sms en/of What’s app.
Mijn ervaring is dat mensen het prettig vinden tussen de persoonlijke contacten door, via de digitale snelweg of sociale media contact te hebben. Vanzelfsprekend bestaat die mogelijkheid.

Waarom Willem?

Ik laat de regie over jezelf bij jou
Ik ben een mens zoals jij. Even uniek als jij bent. Niet meer of minder belangrijk. Dus wie ben ik om de regie over jouw leven te pakken of mij als jouw adviseur op te stellen?
Ik help je bij het opdoen van inzicht. En op basis van dat inzicht kun jij ervoor kiezen iets te doen.

Ik heb wezenlijke belangstelling voor jou, de ander
Mijn wezenlijke belangstelling is belangstelling voor jouw diepste zijn. Dat wat jij bent onder de imagolaag, onder de laag van het aangeleerde gedrag. Het gaat mij om jou. Wat jij wilt en kunt, maar misschien onbewust niet meer durft te zijn.

Ik wil en kan échte verbinding met je maken. En doe dat ook.
Ik kan en wil je steunen op basis van échte verbinding. Een verbinding van hart tot hart. Van Ziel tot Ziel. Waarbij het verstand vanzelfspekend ook de juiste rol krijgt. Ik hoop dat jij je daarvoor open wilt en durft te stellen. Ik stel me graag open voor jou.

Werkervaring

Mijn werkzaam leven startte ik in 1978. Als baliemedewerker/kassier bij een bank. Daarna een korte tijd binnen het politieapparaat. Gevolgd door een lang verblijf binnen de overheid.
Ik ben in 1986 gestart als leidinggevende.

Vanaf dat moment ben ik actief geweest in een groot aantal vakgebieden. Als manager huldigde ik het uitgangspunt dat de vakinhoudelijk medewerker de professionele deskundige is en een leidinggevende ‘slechts’ faciliterend bezig dient te zijn. Toen noemde ik het niet zo. Nu zie ik dat het uitgaan van de juiste rangorde was.
En dat standpunt huldig ik nog steeds. Niet alleen voor leidinggevenden maar ook voor mijn nieuwe baan. Mijn rol als gesprekspartner is faciliterend. Niet meer, niet minder.

Naast mijn leidinggevende taken was ik enige tijd ambtenaar van de Burgerlijke Stand. In die hoedanigheid heb ik veel huwelijksceremonieën geleid.

Als leidinggevende was ik voornamelijk bezig bij te dragen aan ontwikkeling en groei van mensen als onderdeel van een team of organisatie. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft voor een omslag gezorgd. Vanzelfsprekend is en blijft groei van het individu als onderdeel van een team belangrijk. Maar de ontwikkeling van een mens als mens ongeacht de omgeving waar hij/zij in verkeert, is voor mij steeds belangrijker geworden.
En dat is de reden dat ik gestart ben met een eigen bedrijf: De Roestenburgh.

Een bedrijf dat de mens – jou dus –  centraal stelt.

Opleidingen

Behalve de verschillende managementopleidingen heb ik ook een opleiding tot Vertrouwenspersoon en Mediator met succes afgesloten. Daarnaast volgde ik diverse coachopleidingen, waaronder de Opleiding coachtechnieken in een op een situaties, Hoofdopleiding Intuïtief Coachen en een opleiding coachen met behulp van paarden.
Tevens volgde ik de opleiding “Systeemcoach en Systeemopsteller” (zowel familieopstellingen als organisatieopstellingen) en de opleiding “Rouw en loslaten”. Een opleiding die zich richt op rouwverwerking en rouwbegeleiding.

Mijn opleidingen samengevoegd met mijn jarenlange ervaring in het leidinggeven, maar vooral het werken mét mensen, zorgen ervoor dat ik doelmatig kan worden ingezet op diverse gebieden. Met als motto: ‘de mens centraal’. Als je bovenstaande gelezen hebt, heb je enig idee van de mens die de naam Willem Minkels draagt.
Elkaar écht leren kennen, kan alleen in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.