De Roestenburgh

In de Noord-Brabantse gemeente Bernheze, op de grens tussen Dinther en Vorstenbosch, ligt landelijk gelegen het centrum De Roestenburgh, aan de Roestenburgseweg. Vlakbij deze plaats stond ooit een burcht met de naam Roestenburgh of Rozenburgt.

De Roestenburgh is een centrum waarin letterlijk én figuurlijk R U I M T E geboden wordt voor persoonlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling, systemisch werken en teambuilding. Iedereen die behoefte heeft aan die ruimte, kan contact opnemen met De Roestenburgh. Op basis van je wensen, kijken we dan wat wij voor je kunnen betekenen. De mogelijkheden die De Roestenburgh biedt, zijn erg gevarieerd en kunnen toegespitst worden op ieders behoefte. Op deze site vind je alle informatie.

De Roestenburgh bestaat uit een sfeervolle groepsruimte van ongeveer 50 m2 met een aparte ontvangstruimte. Naast een volledig ingerichte keuken bevinden zich hier ook twee toiletten, waarvan er één geschikt is voor mindervaliden. Ook een doucheruimte is aanwezig.

De Roestenburgse Ranch

Onderdeel van De Roestenburgh, is ook de Roestenburgse Ranch. Hier worden de paarden volgens het principe van een ‘paddock paradise’ gehouden. Een paddock paradise is een redelijk nieuwe vorm van het zo natuurlijk mogelijk huisvesten van paarden. Het streven is zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de leefomstandigheden, zoals een wild paard die ooit had. Het is niet alleen een bewegingspad rondom en door een weiland, maar het is het geheel van huisvesting, voeding en verzorging van paarden.

Het paddock paradise van de Roestenburgse Ranch in hoofdlijnen :

De paarden staan in dag en nacht buiten. Ze beschikken over een schuilstal, die wind en waterdicht is en waar zij altijd in kunnen. Dit sluit aan bij de natuurlijke leefomstandigheden van een paard. Paarden leefden in open vlakten en zochten slechts zelden beschutting. In beschutte plaatsen konden zich immers roofdieren verstoppen.

Mocht je meer willen weten of eens op je gemak rond willen kijken, dan ben je van harte welkom. Neem dan contact op met Willem (06 – 23 42 29 29) of Tessa ( 06 -23 07 90 07)