Recensies

Hieronder staan enkele recensies van deelnemers aan workshops en trainingen van De Roestenburgh.

De stof is aan het zakken. Iedere dag is een soort van verrassing. Tot nu toe kan ik bijna dagelijks weer een puzzelstukje leggen.

Opleiding Systemisch Werken & Coachen

Helemaal juist !
Al wat langer – lees maanden – was ik rond aan het kijken naar verdiepings-mogelijkheden op het gebied van familie opstellingen. Aangezien ik helaas ook al wat mensen/trainers/opleiders ben tegen gekomen waarbij het gevoel niet juist was, ben ik naar de Roestenburgh gegaan en ervaarde daar bij de eerste ontmoeting wel een fijn gevoel. Voor mij is dat het begin en een vereiste voor een verdere samenwerking. Ik heb me ingeschreven voor de opleiding terwijl ik achteraf gezien niet goed wist wat ik ervan moest verwachten. Dat betekent voor mij dat ik er heel open in ben gestapt en daar ben ik heel dankbaar voor.

De opleiding

Ik heb de opleiding als verrassend en prettig ervaren. Het was intensief, maar verhelderend, verwarrend en verdrietig tegelijk. Het heeft me vele mooie inzichten gebracht. De begeleiding van jou Willem heb ik als zeer prettig ervaren. Er was tijd en ruimte genoeg voor alle vragen en opmerkingen van de deelnemers.

Ik heb geen tips om de opleiding te verbeteren. Wat ik juist positief vind is dat je open staat om je programma aan te vullen en aan te passen daar waar nodig.  Iedere groep is immers anders en heeft andere vragen. Jij speelt hier voldoende op in.

Inzichten

De inzichten hebben me verrast. En met name omdat er heel veel momenten waren dat ik me opgelucht voelde omdat alle gevoelens en gedachten die al in mij aanwezig waren ineens woorden kreeg. Het is EEN geheel geworden. Het is een logisch, bijna vanzelf sprekend IETS waarvan je voelt dat het er is, maar we kunnen er niet bij. En nu ineens krijgt het dan woorden…. En toch kun je het niet helemaal met woorden pakken. Bijna magisch :). En toch de normaalste zaak van de wereld. Voor mij helemaal juist.

Dankjewel! LH, uit Eindhoven

Meer profijt dan alleen de deelnemer.

Opleiding Rouwbegeleiding, Rouwtherapeut.

Intense opleiding
Na de mooie en intense opleiding Rouwbegeleiding, Rouwtherapeut, ben ik vertrokken naar mijn dochter in het buitenland. Ik ben weer terug op Nederlandse bodem. We hebben hele fijne weken bij onze dochter gehad. Het was hard nodig dat we kwamen en wat hebben we fijne gesprekken met elkaar gehad. We hebben veel dingen kunnen bespreken en nu is de verwarring, de onrust vervangen door rust. Zowel voor onze dochter als voor mijn man en mijzelf.

Rust in hoofd en ziel

De opleiding Rouwbegeleiding, Rouwtherapeut heeft mij heel erg geholpen om de omstandigheden waar mijn dochter, maar ook wij indirect mee in aanraking zijn gekomen, te aanvaarden. Dit geeft rust in het hoofd en Ziel. Natuurlijk zijn er bepaalde omstandigheden en beslissingen die mijn dochter genomen heeft, waar ik nog moeite mee heb, maar het is haar leven en het zijn haar beslissingen. En het is wat jij hebt gezegd ” haar rouw is niet mijn rouw”. Dit voelt ook werkelijk anders dan voordat ik de opleiding had gevolgd. Mijn dochter zei ook dat ze kon merken aan mij dat het verdriet van mij ook anders voelde. Hier was ze heel erg blij om en ik natuurlijk ook.

We hebben de rust gevonden om op haar en onze levens terug te kijken en hebben oorzaken gevonden. Omdat we anders naar situaties zijn gaan kijken, zien we nu ook andere oplossingen.

Extra dimensie

Dankjewel dat je met behulp van de opleiding mij tot dit inzicht hebt gegeven, maar niet alleen mij, maar ook mijn man en dochter. En zo zie je; meer mensen dan alleen de deelnemer hebben profijt van het gedachtegoed dat De Roestenburgh uitdraagt.

Ook in mijn werk als Paardencoach gebruik ik dat wat ik binnen De Roestenburgh opgedaan heb. Het heeft een dimensie aan mijn vak toegevoegd.

Zo doorgaan Willem, de opleiding is goed zoals deze is! Als je het goed vind, wil ik graag nog een keer langs komen.

DV, uitSomeren

De stijl van lesgeven was prettig, naturel en gedreven.

Korte en intensieve opleiding

Liefde & Integriteit
In mijn werk als Vertrouwenspersoon, heb ik eigenlijk altijd te maken met mensen die op de een of andere manier met een verlies, met rouw te maken hebben. Ik ben op zoek gegaan naar een korte en intensieve opleiding op dit gebied en heb die bij De Roestenburgh gevonden. Ik heb er geen moment spijt van gehad.
De opleiding heeft ruimschoots aan mijn verwachtingen voldaan. Niet alleen voor mijn werk maar zeker ook persoonlijk. Het waren prachtige dagen waarin het thema rouw centraal stond. Dit in een leuke vorm! De rouwtaart en het bestek!

Rouw

Veel bruikbare informatie gekregen. Ook het gedachtegoed vanuit het systemisch werk had een duidelijke plaats in de opleiding. Het was de bodem van waaruit het thema Rouw besproken werd. Door de eigenheid van de trainer werd veiligheid gecreëerd. Hierdoor konden persoonlijke ervaringen ook ingebracht worden.
De stijl van lesgeven was prettig, naturel en gedreven. De Roestenburgh is een prachtige locatie met optimale verzorging van ruimte , materialen en lunch.
De Roestenburgh draagt liefde en integriteit uit.

Désirée van der Heijden, uit ‘s-Hertogenbosch

Persoonlijke aandacht

“…Ik wil je nog bedanken voor de opleiding en de persoonlijke aandacht. Het heeft heel wat in beweging gebracht. Gedachten en gewoontes, die gewoon veranderd zijn en energetisch is er van alles in beweging. Een sterk punt is zeker dat Willem zorgt dat iedereen een plaats en aandacht krijgt en zich thuis voelt . Ook het lekkere eten heeft positief bijgedragen aan de opleiding. Ik had niet verwacht dat het zo veel in beweging zou zetten……..”

Een verdrietige ervaring wordt positief

“….De opleiding is uitgebreid en zeer diepgaand. Ondanks de soms onvermijdelijke confrontaties met je eigen verdriet (welk mens ervaart dat namelijk niet in zijn of haar leven?), wordt die confrontatie erg leerzaam door de liefdevolle begeleiding van Willem. Hierdoor wordt zelfs een verdrietige ervaring positief, doordat in de opleiding duidelijk wordt dat je hierdoor een ‘rijker’ mens wordt en daardoor wordt eigen levenservaring waardevol in de begeleiding van anderen.

Willem zorgt voor een rustige en warme begeleiding waardoor je je erg veilig voelt tijdens de lesdagen. Fijn met zulke zware en persoonlijke onderwerpen. Erg fijn dat de mogelijkheid geboden werd voor een één op één gesprek tijdens de duur van de opleiding. Een mooi voorbeeld van de manier waarop Willem aandacht en hart heeft voor zijn klanten.
Bedankt voor alle waardevolle inzichten!…”