Organisatieontwikkeling

Een mens kan zich op meerdere manieren ontwikkelen.

Daarvoor zijn twee pijlers even belangrijk. De eerste is het verkrijgen van informatie door gestructureerde overdracht van feiten. Dit leidt tot begrip voor wat zicht- of tastbaar is. Er ontstaat kennis, wat in het leven erg belangrijk is. De tweede pijler is vorming. De vrijheid om zelf dingen te onderzoeken en van binnenuit te ervaren. Ook wel wijsheid genoemd. Zowel kennis als wijsheid zijn bij de ontwikkeling van de mens onontbeerlijk. Beide aspecten hebben veel invloed op de samenwerking in een afdeling of team.

De opleidingen en workshops die De Roestenburgh biedt, zijn manieren om jezelf als mens te ontwikkelen. Holistisch kijken naar een mens en een systemische benadering zijn namelijk dé fundamenten voor alle diensten die De Roestenburgh levert. Deze zienswijze is voelbaar in alle opleidingen en workshops.

Holistisch en systemisch kijken, is voor iedereen een verrijking. Zeker voor mensen die hun functioneren binnen een organisatie of team willen verbeteren. Door holistisch te durven leven en doordat je inzicht krijgt in de systemische krachten, ga je beter functioneren. Zowel op privé als zakelijk gebied. Hierdoor lever je als vanzelf een positieve bijdrage aan de samenwerking in elk team waarin je actief bent.

Vaak wordt pas met een systemische blik naar het leven of het functioneren van een organisatie gekeken als er problemen zijn. Daar is niets mis mee en het helpt bij het aanpakken van een probleem. Het is echter ook goed je te realiseren dat inzicht in de systemische principes veel misverstanden en problemen binnen de samenwerking voorkomt. Je hoeft dus niet met een opleiding of workshop te wachten tot er ‘gedoe’ is. Holistisch en systemisch naar jezelf en je organisatie kijken, kan altijd. Ook als er rust is. Je kunt maar voorbereid zijn. Hierbij geldt ook dat iets niet slecht hoeft te zijn om het beter te maken.

Wij bieden hiervoor een aantal mogelijkheden.

Op de eerste plaats de 4-daagse Cursus Persoonlijke & Intuitieve Ontwikkeling. Als je de samenwerking en de resultaten van je organisatie wilt verbeteren, is het een aanrader elke medewerker deelname aan deze opleiding aan te bieden. Zij maken dan kennis met de systemische uitgangspunten en leren die toe te passen. Persoonlijke groei van elke deelnemer is gegarandeerd. En elke medewerker die persoonlijk groeit, neemt die groei mee naar zijn werk. Deelname aan deze opleiding kan op basis van open inschrijving. Je kunt er ook voor kiezen er een in company traject en dus maatwerk van te maken. Neem voor dit laatste contact met ons op. Vanzelfsprekend kun je er ook voor kiezen één of meerdere medewerkers die open staan voor groei, in te – laten – schrijven.

Als tweede kun jij er als leidinggevende of coach voor kiezen de 18-daagse Opleiding Systemisch Werken Coachen & Holistische Rouwbegeleding te volgen. Ook in deze opleiding maak je kennis met de systemische uitgangspunten en leer je ze toepassen. Daarnaast is er aandacht voor systemisch coachen en de werkvorm systeemopstellingen. Je leert wat opstellingen zijn én je leert deze begeleiden. Het gaat dan om zowel familie- als organisatieopstellingen.
Ook komt het verwerken van verliezen en het omgaan met rouw uitgebreid aan de orde. Dat maakt dat in deze opleiding naast persoonlijke groei nadrukkelijk sprake is van professionele ontwikkeling.

De derde mogelijkheid is om ons uit te nodigen voor een inspirerende lezing. De duur van de lezing bepaal je zelf. Kort en bondig is de systemische kijk in anderhalf á twee uur te delen. Een meer diepgaand verhaal kost één dag. Zo’n dag is een mooie vorm van teambuilding en erg geschikt bij de start van een team of op die momenten dat een groep een boost nodig heeft. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Als vierde bieden wij organisatieopstellingen aan. Een organisatie is een systeemopstelling. Zoals een familieopstelling dat ook is. In een organisatie opstelling  wordt met name gekeken naar organisatievraagstukken en de rol die mensen in een bedrijf hebben.  Als je meer informatie wilt, neem dan gerust contact op.

Vanzelfsprekend is individuele begeleiding ook een zeer effectieve manier om organisatieontwikkeling of organisatieverandering in betere banen te leiden.

Vragen over opleidingen en workshops

Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.