Organisatieontwikkeling

Een mens kan zich op meerdere manieren ontwikkelen.

Daarvoor zijn twee pijlers even belangrijk. De eerste is het verkrijgen van informatie door gestructureerde overdracht van feiten. Dit leidt tot begrip voor wat zicht- of tastbaar is. Er ontstaat kennis, wat in het leven erg belangrijk is. De tweede pijler is vorming. De vrijheid om zelf dingen te onderzoeken en van binnenuit te ervaren. Ook wel wijsheid genoemd. Zowel kennis als wijsheid zijn bij de ontwikkeling van de mens onontbeerlijk. Beide aspecten hebben veel invloed op de samenwerking in een afdeling of team.

De opleidingen en workshops die De Roestenburgh biedt, zijn manieren om jezelf als mens te ontwikkelen. Holistisch kijken naar een mens en een systemische benadering zijn namelijk dé fundamenten voor alle diensten die De Roestenburgh levert. Deze zienswijze is voelbaar in alle opleidingen en workshops.

Holistisch en systemisch kijken, is voor iedereen een verrijking. Zeker voor mensen die hun functioneren binnen een organisatie of team willen verbeteren. Door holistisch te durven leven en doordat je inzicht krijgt in de systemische krachten, ga je beter functioneren. Zowel op privé, als zakelijk gebied. Hierdoor lever je als vanzelf een positieve bijdrage aan de samenwerking in elk team waarin je actief bent.

Vaak wordt pas met een systemische blik naar het leven of het functioneren van een organisatie gekeken als er problemen zijn. Daar is niets mis mee en het helpt bij het aanpakken van een probleem. Het is echter ook goed je te realiseren dat inzicht in de systemische principes veel misverstanden en problemen binnen de samenwerking voorkomt. Je hoeft dus niet met een opleiding of workshop te wachten tot er gedoe is. Holistisch en systemisch naar jezelf en je organisatie kijken, kan altijd. Ook als er rust is. Je kunt maar voorbereid zijn.

Wij bieden hiervoor een aantal mogelijkheden:

Vanzelfsprekend is individuele begeleiding ook een zeer effectieve manier om organisatieontwikkeling of organisatieverandering in betere banen te leiden.

Vragen over opleidingen en workshops

Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer