Uit de media:

NOS meldt op 2 april:

“………..Hoewel het betrokken bedrijf meerdere keren heeft gezegd dat het niet ging om een verlate 1 aprilgrap, blijkt het toch te gaan om een grap. “Excuses aan alle betrokkenen die hier hinder van hebben ondervonden”, meldt het bedrijf……….”

Inhoud van inspiratie blijft ondanks feit dat het een “grap” blijft te zijn overeind. Zoals ook de uitnodiging aan Lizette Bos !!

Limburgs bedrijf helpt bij werven bouwers grensmuur Trump

Een deel uit het artikel :

“….De leiding dacht eerst nog aan een grap. Ook waren er morele twijfels, zegt Bos desgevraagd. De muur die president Trump wil bouwen om illegale migratie en drugssmokkel tegen te houden is omstreden en leidt tot grote verdeeldheid in de Verenigde Staten.  Desondanks besloot het Nederweertse bedrijf om mee te doen. “We zagen het echt als een kans om ons op de kaart te zetten”, zegt Bos. “Natuurlijk, we hebben heus wel een mening over die muur. Maar die hebben we hiervan los proberen te zien.” Tot haar verrassing won The Next Crowd de aanbesteding…..”

Zie voor het hele verhaal: http://tinyurl.com/y3lmcjfl

De Roestenburghse kijk

Als je holistisch en systemisch in het leven wilt en durft te staan, dan kijk je naar wat juist en onjuist is. Juist en onjuist is eenvoudig te bepalen als je een aantal zaken afweegt. Het gaat dan om het kijken naar de gevolgen van je handelen. Je onderzoekt om te beginnen wat er met de systemische uitgangspunten gebeurt. Het gaat voor dit artikel te ver om deze uitgangspunten uit te werken. Duidelijk is in ieder geval dat het onderzoek in dit geval leidt tot onjuist gedrag. Daarnaast vraag je je (als je juist wilt handelen) af, of je handelen mensen bindt of mensen scheidt. Waarbij het scheiden van mensen op welke manier dan ook onjuist is. In dit geval levert het bedrijf dus een bijdrage aan het scheiden van mensen: onjuist gedrag dus.

Daarbij komt dat – zoals helaas zo vaak – het geld, de macht en status het niet alleen wint van de systemische en holistische uitgangspunten, maar ook van de ethiek, van de moraal. En dat maakt dat de verandering die gelukkig in de maatschappij gaande is, zo tergend langzaam gaat.

Lizette Bos, toon lef! Verdiep je in de systemische uitgangspunten. Je bent daarvoor, als je wilt, van harte welkom bij De Roestenburgh. Het zou zomaar kunnen zijn dat je besluit dan heel anders uitvalt.