Vakantie

Een vakantie is een periode van rust, waarin je anderen dingen doet dan je ‘normaal’ doet. Meer rust door onder andere afstand te nemen van de ratrace van het dagelijks leven. Een andere omgeving om andere indrukken op te doen en andere mensen te ontmoeten en aan andere culturen te snuiven. Dingen doen waar je anders niet aan toe komt.

Vakantielectuur

Naar binnen keren

Hierbij hoort ook dat je je energie wat meer naar binnen keert dan deze voor het grootste deel naar de omgeving te laten vloeien. Lezen is hier een manier voor.

Zeker als het ook nog eens boeken zijn, waarin je nadrukkelijk uitgenodigd wordt om eens op een andere manier naar jezelf en het leven te kijken. Bijvoorbeeld boeken die gebaseerd zijn op Vitamine HBS. Waarbij zoals je waarschijnlijk weet de H staat voor Holistish Mensbeeld, de B voor de basisprincipes van het Boeddhisme en de S voor de uitgangspunten van het Systemisch Werken. HBS staat ook voor Heel Bewust Samenleven.

Die boeken zijn er. Kijk maar eens in de shop van De Roestenburgh.

Wie weet, nodig jij jezelf na het lezen van een boek uit om je verder in Vitamine HBS te verdiepen. Dat kan door onze online of live opleidingen te volgen.
Waarbij het misschien fijn is om te weten dat je 5% korting krijgt als je je vóór 20 juli a.s. inschrijft voor een live opleiding die in september 2024 begint.

Ik wens je een fijne, ontspannen vakantie.

Vakantielectuur 01

Disclaimer

Vitamine HBS (Holistisch, Boeddhistisch en Systemisch), is de basis voor mijn leven én mijn werk. Deze manier van in het leven staan, geeft een andere kijk op leven én dood. En alles wat daar tussen zit. Geen betere kijk dan velen hebben, geen slechtere, maar een andere. Voor mij wel dé juiste kijk!

Mijn teksten zijn nooit gericht op het overtuigen van wie dan ook, maar op het benoemen van mijn realiteit en het delen van mijn kijk op allerlei onderwerpen. Dat geldt voor alle teksten en inspiraties die ik schrijf. Ik verlang van niemand, verwacht het zelfs niet, dat mijn waarheid onderschreven wordt. Dat hoeft niet en het kan wellicht niet eens.

Ik nodig iedere lezer uit mijn tekst te lezen en daarvan niets klakkeloos aan te nemen. Tegelijkertijd nodig ik iedereen ook uit, deze niet zonder meer af te wijzen. Ik wens elke lezer toe dat het lukt mijn kijk en alle andere kijken open te beschouwen, te doorgronden, te wegen en op basis daarvan een eigen kijk te laten ontstaan. En op basis van die eigen kijk bewust in het leven te gaan staan.

Veel leesplezier.

Boeken