Vakantie

Het woord vakantie kent een aantal betekenissen. Over het algemeen wordt een periode van vrije tijd, van niet hoeven te gaan werken bedoeld. In de vakantieperiode zoeken mensen rust en ontspanning. Waarbij óntspanning ook kan ontstaan door ínspanning. Veel mensen trekken er op uit: nieuwe omgevingen verkennen of plaatsen waar ze al eens waren nogmaals bezoeken.

In een vakantie wordt gestreefd naar lichamelijke rust en wordt de sleur van het dagelijks leven even doorbroken. Je hoeft immers niets. Er wordt nieuwe energie verzameld om er ná de vakantie weer tegenaan te kunnen. Helaas lukt het veel mensen niet om zich in de vakantie weer helemaal te herpakken om weer volle bak aan de slag te gaan.

Wellicht heeft dat te maken met het feit dat, als iemand op welke manier dan ook uit balans geraakt is, alléén rust nemen er niet voor zorgt dat de balans teruggevonden wordt. Er is dan mogelijk sprake van het tijdelijk verkleinen van de disbalans, als gevolg van de rust die in een vakantie wordt gevonden. Het slechte nieuws is, dat een rustperiode er ook voor kan zorgen dat de balans nog verder verstoord wordt. Er is immers meer tijd om te voelen en stil te staan bij wat gaande is.

Vitamine HBS

Zoals je wellicht weet, is de basis voor alles wat binnen De Roestenburgh plaatsvindt Vitamine HBS. HBS staat voor een kijk op het leven die gebaseerd is op een Holistisch Mensbeeld, de basisprincipes van het Boeddhisme en de uitgangspunten van het Systemisch Werken. Het is geen betere of slechtere kijk dan welke kijk dan ook. Het is een andere kijk. En anders kijken kan leiden tot andere inzichten en nieuwe oplossingsrichtingen.

Vanuit ‘Vitamine HBS’ gezien kán alleen rust en tijdelijk uit de mallemolen van het werkend leven stappen, er niet voor zorgen dat een disbalans volledig en definitief hersteld worden.

Eén van de kenmerken van HBS-kijken, is het uitgangspunt dat een disbalans een waarneembaar gevolg is. Daaronder zitten altijd oorzaken. Oorzaken die niet met je fysieke zintuigen waarneembaar zijn. Alléén de disbalans (het gevolg dus) bekijken en deze proberen te herstellen, gaat niet of slechts tijdelijk lukken. Pas als de bron, de oorzaken gevonden en aangepakt worden, kan een duurzaam herstel van disbalans ontstaan.

Op zoek gaan naar de oorzaken en daarmee aan de slag gaan is dus de enige manier om disbalans diepgaand aan te pakken.

Retraites

Bij een retraite trekt iemand zich tijdelijk terug uit het dagelijks leven. Met als doel zich te concentreren op innerlijke en daardoor menselijke verdieping. Tijdens veel retraites trekken mensen zich volledig terug en wonen en ‘werken’ in een min of meer afgeschermde omgeving. Het gevaar daarvan is dat de resultaten die tijdens die rustperiode bereikt worden na terugkomst vaak snel verdwenen zijn. De waan van de dag keert immers snel terug. Het volgen van zo’n retraite kost veel tijd en meestal ook veel geld.

Bron

Wij bieden een korte en intensieve retraite die dichter bij de werkelijkheid ligt. Vanzelfsprekend ligt de focus op jouw persoonlijke ontwikkeling. In onze retraites hebben wij elementen uit de opleidingen die wij rondom Vitamine HBS geven, verwerkt. Deze opleidingselementen zijn ondersteunend en bieden een algemeen kader dat jij kunt gebruiken om jouw menselijke groei in te bedden.

Onze retraites staan dicht bij het dagelijks leven en nemen er tegelijkertijd afstand van. Wij trekken ons niet voor een lange periode terug. Wij zetten het dagelijks leven voor een korte periode min of meer op ‘de handrem’. Dat betekent onder andere dat wij ervan uitgaan dat je bereid bent tijdens de retraite je mobiele telefoon uit te zetten en je contacten met je naasten te minimaliseren. Waarmee wij bedoelen dat je ook in de pauzes even niet je voicemail, WhatsApp, mailbox of wat dan ook checkt. Dat zorgt ervoor dat jij je energie helemaal in jezelf en dat wat gaande is, kunt steken. Alle beschikbare energie gaat daardoor naar jou en de Vitamine HBS. We beginnen met een algemene kijk op Vitamine HBS. Wat is het? Wat kun je ermee? Wat kun je er niet mee? Hoe helpt het je verder? Daardoorheen leggen we deze algemene uitgangspunten – als jij dat wilt – op jouw tot nu toe geleefde (dagelijkse) leven.

Onze retraites zijn kort: één of twee dagen.

Zo’n retraite is een heel mooie manier om snel inzichten in Vitamine HBS op te doen én deze inzichten op jouw leven te leggen. De kans dat je bij de bronnen uitkomt, is erg groot. Als je bij de bron bent, is de volgende stap kijken wat jij kunt veranderen en welke veranderingen je aan anderen kunt vragen.

Vakantie & Retraite

Voor veel mensen is de vakantieperiode in aantocht. Dikke kans dat er al plannen gemaakt zijn en vakanties al geboekt zijn. Mooi. Je bent immers niet de enige die in deze periode op pad gaat. Zorgen dat er ruimte voor je is, is dus erg verstandig.

Misschien wil je je rustperiode ook gebruiken om op zoek te gaan naar de oorzaken van je disbalans, naar het unheimisch gevoel dat je tot op heden niet kunt verklaren en (nog) niet achter je kunt laten. Dan gaat het je zeker helpen als je tijdens je vakantie één of twee dagen helemaal aan jezelf besteedt. Jezelf onderdompelt in jezelf in een 1 of 2-daagse retraite. Op zoek naar het hervinden van je balans. Om na de vakantie er weer écht volledig aan de slag te kunnen gaan.

Vakantieaanbod

Op onze site is meer informatie over onze retraites te vinden.

Buiten de vakantieperiode kost een ééndaagse retraite € 335,00 all-in. De investering voor de tweedaagse variant is € 690,00.

In de maanden juli en augustus, bieden wij een korting van 10%.

Voor de ééndaagse variant betaal je dan slechts € 300,00.
De tweedaagse variant kost dan € 620,00.

Mocht je belangstelling hebben, wacht dan niet te lang met plannen want ook bij De Roestenburgh geldt, zoals in hotels en vakantieparken ook het geval is, vol = vol.

Tot slot

Ik wens iedereen een mooie vakantieperiode met rust, ontspanning en een mooie voorbereiding op de periode ná de vakantie.

Vakantie

Disclaimer

De vitamine HBS (Holistisch, Boeddhistisch en Systemisch), is de basis voor mijn leven én mijn werk. Deze manier van in het leven staan, geeft een andere kijk op leven én dood. En alles wat daartussen zit. Geen betere kijk dan velen hebben, geen slechtere, maar een andere. Voor mij wel dé juiste kijk!

Mijn teksten zijn nooit gericht op het overtuigen van wie dan ook, maar op het benoemen van mijn realiteit en het delen van mijn kijk op allerlei onderwerpen. Dat geldt voor alle teksten en inspiraties die ik schrijf. Ik verlang van niemand, verwacht het zelfs niet, dat mijn waarheid onderschreven wordt. Dat hoeft niet en het kan wellicht niet eens.

Ik nodig iedere lezer uit mijn tekst te lezen en daarvan niets klakkeloos aan te nemen. Tegelijkertijd nodig ik iedereen ook uit, deze niet zonder meer af te wijzen. Ik wens elke lezer toe dat het lukt mijn kijk en alle andere kijken open te beschouwen, te doorgronden, te wegen en op basis daarvan een eigen kijk te laten ontstaan. En op basis van die eigen kijk bewust in het leven te gaan staan.

Veel leesplezier.