Vakantie

Je had zich nog zo voorgenomen om dit jaar je in de vakantie nergens druk over te maken. Je niet gaan af vragen waarom alles liep zoals het gelopen is. En niet gaan piekeren over dat wat na de vakantie zal gaan gebeuren. Je besluit lag vast; gewoon doen wat Jan en alleman op Facebook roept. In het NU leven.


Meegaan met de stroom

Maar ook jij weet dat het vaak loze kreten zijn op Facebook. Modegrillen en teksten die met de tijd meegaan en om erbij te willen horen. Je vraagt je regelmatig af waarom de berichtplaatser zo’n bericht plaatst maar er in de praktijk helemaal niets mee doet. Gaat het er dan alleen om erbij te horen? Zoals jij er ook bij wilt horen. Waarbij eigenlijk? Je familie? Die heb je nu eenmaal. Je vrienden ? Wat zijn vrienden eigenlijk? En voldoet iedereen die jou een vriend noemt of die jij als vriend bestempelt aan de “voorwaarden” die je aan een vriend stelt? Of bij de sportvereniging waar je lid van bent? Waarom sport je eigenlijk? Vind je het wel leuk? Dat gezweet, gepuf en gehijg. In zo’n warme sportschool waar iedereen zijn best doet er slank, ontspannen en happy uit te zien?

En dan regent het ook nog eens op de eerste maandagochtend van je vakantie. Een lekker begin van je welverdiende jaarlijkse rustperiode. Dan kan het zo zijn  dat je besluit dat je het na je vakantie anders wilt. Wat en hoe weet je nog niet. En dat hoef je ook nog niet te weten. Want het is nog niet “ná de vakantie”.

Hier & Nu

En omdat je alleen in het NU iets kunt doen, ga je er nu mee aan de slag.Regen

Even een uurtje stilstaan bij de vraag “wat wil ik eigenlijk?”.  En mocht het antwoord op die vraag zijn dat je op z’n minst anders tegen situaties aan wilt gaan kijken, dan is het verdiepen in het systemisch gedachtegoed misschien een goed plan. Een eerste blik op deze verruimde kijk op de wereld, vind je op de site van De Roestenburgh. Je bent van harte welkom daar eens rond te neuzen.

En vanmiddag, vanmiddag wordt het zonnig !
Een fijne vakantie !