PERSOONLIJKHEIDSPROFIELEN

Er zijn enorm veel manieren om persoonlijkheidsprofielen in beeld te brengen. Zoals MBTI, Insights Discovery en DISC. Het zijn goed doordachte methoden maar het is zeer de vraag hoe dienend ze zijn. Zeker op de lange termijn. En de vraag is hoe het zit met de balans tussen investering en resultaten.

Mensen zijn namelijk geen profielen, kleuren en niet in hokjes te plaatsen. Het menselijk verstand wil dat wel. Duidelijkheid en zicht op wat mensen doen en wie ze zijn. Maar daar helpt geen enkele test bij. Wat écht helpt is de mens als totaal zien. Dus niet alleen als een verstand en een lichaam. Er is namelijk een derde ongrijpbaar en onbegrijpbaar deel. Dat deel bevindt zich niet in het verstand. En dit deel is niet te testen en niet in een hokje te plaatsen. Omdat het uniek is. Voor elk mens.

Wat helpt echt ?

Wat écht elk mens en daarmee de samenwerking tussen mensen enorm helpt, is inzicht in dat ongrijpbare deel op te doen. En dat kan op een zeer eenvoudige manier. Door je te verdiepen in het holistisch mensbeeld en de uitgangspunten van het systemisch- of groepsdynamisch werken. Buiten het feit dat er dan diep inzicht ontstaat, zijn de kosten ook nog eens zeer redelijk. Zeker als je het afzet tegen de kosten van methoden die zich slechts op het verstand richten.

Wellicht zijn er mensen die zeggen dat dit allemaal mooi en aardig is maar dat die uitgangspunten nooit bewezen zijn. En dat het daarom onzin is. Het klopt. Het on-be-grijpbare deel is niet bewezen. De uitgangspunten van het systemisch werken ook niet. Maar wil dat zeggen dat het niet bestaat? Mensen die aan bewijzen hechten, nodig ik uit te bewijzen dat het onbegrijpbare deel en de uitgangspunten van het systemisch werken niet bestaan.

Maar steek daar wat mij betreft geen energie in. Wij hebben geen bewijzen nodig. Steek je energie in het kijken naar die uitgangspunten. Volg onze achtdaagse en zeer betaalbare opleiding en oordeel daarna.

Durf je de uitnodiging aan ?