vitamine HBS

Kennismaken met vitamine HBS

De vitamine HBS dé noodzakelijke vitamine voor elk mens.
De H staat voor Holistisch Mensbeeld. Een beeld, waarin de mens in zijn volle omvang benaderd wordt. Als onderdeel van het geheel, van de natuur. Een mens als geheel van Verstand, Lichaam en Ziel. De B staat voor de basisprincipes van het Boeddhisme en de S verwijst naar de uitgangspunten van het Systemisch gedachtegoed. Met een knipoog noemen wij dit de vitamine HBS. Leven op basis van deze vitamine zorgt voor een leven met meer balans, meer rust en minder conflicten. Een leven waarin zelfontwikkeling en welbevinden voorrang hebben op ‘wat anderen vinden’.

Naast de opleidingen die wij verzorgen, geven wij op aanvraag groepen de mogelijkheid met deze vitamine kennis te maken en ervan te genieten. Daarvoor bieden wij een ééndaagse Workshop Een dagje Vitamine HBS aan. Voor elke groep, voor elk systeem is deze workshop een verrijking. Bijvoorbeeld afdelings- of teambuilding. Of voor families om eens te kijken naar de spanningen die er zijn. Voor vrienden of vriendinnen om de vriendschap te verdiepen of ter voorbereiding van een life event, zoals een huwelijk. Voor verenigingen om de balans in de vereniging te verbreden of te herstellen. Ook indien er in een groep sprake is van een groot verlies, is deze workshop een mooie, vriendelijke en liefdevolle manier om als groep naar dat verlies te kijken.

Workshop Een Dagje Vitamine HBS

Wat is het?

Eén hele dag met mensen waarmee je verbonden bent, verder kijken dan de waan van de dag en de problemen die in het dagelijks leven op je af komen. Een qua tempo rustige dag, waarin meditatiemomenten, muziek en een kennismaking met de vitamine HBS elkaar afwisselen. Daarnaast worden er, als daar belangstelling voor is, (familie)opstellingen en Voice Dialogue sessies begeleid. Vanzelfsprekend kunnen situaties en casussen ingebracht worden. Gezamenlijk kijken we dan door de Vitamine-HBS bril naar wat gaande is.

Vrije inbreng

Ook is er voldoende ruimte voor alles wat vanuit de groep ingebracht wordt. Elke inbreng wordt gezamenlijk door een HBS bril bekeken en besproken.

Familieopstellingen & Voice Dialogue sessies

Tijdens de Eéndaagse Workshop Een dagje Vitamine  HBS is er ook ruimte voor opstellingen en Voice Dialogue sessies. Dit vanzelfsprekend alleen als de deelnemers hiervoor openstaan en dit willen.

Hoe ga je naar huis?

Met een bredere blik op dat wat is. Misschien ook wel verward, omdat je gaat zien dat waarnemen en leven op basis van de vitamine HBS er voor zorgt dat zaken waarover jij je wellicht al lang verwondert, helder worden.

 • Eéndaagse workshop Vitamine HBS
 • De inhoud van de dag is niet strak gekaderd. Er is wel een basisschema.
  De dag start om 09.30 uur. Je bent welkom vanaf 09.00 uur. Dan staat koffie & thee klaar.Rond 11.00 uur een koffiepauze met iets lekkers erbij. Rond 13.00 uur een lunchpauze waarin voor een lekkere, verantwoorde lunch gezorgd wordt. Rond 15.00 uur een korte middagpauze. Einde van de dag is afhankelijk van de energie in de groep. Over het algemeen ergens tussen 17.00 en 17.30 uur.
 • De kosten voor een ééndaagse workshop
 • De all-in kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

  In onderling overleg bepalen we een datum en bespreken we eventuele speciale wensen.

 • Praktisch
 • In onze eigen lokatie, werken wij met kleine groepen van maximaal 10 personen.
  Ook het verzorgen van deze workshop voor meer deelnemers is geen probleem. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

  Indien er ook (familie)opstellingen begeleid worden, is er een minimum aantal deelnemers nodig. Dat zijn er 6. Indien er minder deelnemers zijn, kan wel met zogenaamde tafelopstellingen gewerkt worden.

  Neem voor meer informatie of een kennismaking gerust contact met ons op.