Mindfulness & Intuïtieve Ontwikkeling

Letterlijk betekent mindfulness opmerkzaamheid. Mindfulness is aanwezigheid. Je aandacht is in het hier en nu. Je laat je niet leiden door de gedachten en emoties die je hebt, maar neemt ze waar zonder er een oordeel over te hebben. Je kijkt neutraler naar jezelf en anderen, en met minder vooroordelen. Hiervoor komen compassie en relativerende humor in de plaats. Het wordt gemakkelijker vriendelijk te zijn en de wereld met mildheid tegemoet te treden.

Mindfulness is afkomstig uit het Boeddhisme. Binnen het Boeddhisme wordt uitgegaan van het feit dat opmerkzaamheid, het leven in het hier en nu getraind kan worden.

Alles wat binnen De Roestenburgh plaats vindt, is gebaseerd op drie stevige pijlers. Op de eerste plaats een holistisch mensbeeld. Dit wil zeggen dat het uitgangspunt is, dat een mens méér is dan alleen een verstand en een lichaam. Er is een derde deel. Een kern, een ziel. De tweede pijler zijn de basisprincipes van het Boeddhisme. De derde steunpilaar zijn de uitgangspunten van het systemisch gedachtegoed. Meer informatie daarover vind je hier.

Voor De Roestenburgh is mindfulness te vergelijken met een mengpaneel met 3 schuiven. Eén schuif voor je verstand, één voor je lichaam en één voor je ziel.

Luisteren naar je ziel, je intuïtie en meer mindful in het leven gaan staan, doe je door met de schuiven te werken. Samengevat : de schuif voor je verstand een tandje minder, de schuiven voor je lichaam en je ziel een beetje meer open zetten. En dat is te leren!

Om beter met je schuiven om te kunnen gaan, bieden wij de Opleiding Holistisch & Systemisch Leven. Het is een korte en intensieve opleiding waar je uitgenodigd wordt anders met je drie delen, verstand, lichaam en ziel, om te gaan.

Intuïtieve ontwikkeling

De westerse manier van in het leven staan, is voor het grootste deel gebaseerd op het verstand. Veel mensen zijn door hun opvoeding het contact met hun innerlijk voelen en ‘innerlijk weten’ kwijtgeraakt.

Het valt in deze maatschappij ook niet mee om je intuïtie een rol van betekenis te geven. En dat terwijl je intuïtie gewoon in jezelf aanwezig is. Je maakt er alleen slechts zelden bewust gebruik van. Dat is jammer, want je intuïtie is één van je nuttigste instrumenten. Het ligt gewoon voor het oprapen. Wie denkt niet regelmatig achteraf: “….ik wist het wel….”.

Daarnaast is het zo dat je intuïtie je ook beschermt. Het heeft namelijk altijd het beste met je voor en waarschuwt je als iets niet goed voor je is! Je intuïtie is niets geheimzinnigs, maar een eenvoudig hulpmiddel dat je (als je dit weer opnieuw ontdekt hebt) altijd kunt gebruiken.

Elke intuïtieve ontwikkeling start met bewustwording. Bewustwording en aandacht. Aandacht voor jezelf. En aandacht voor de basisbeginselen van het Boeddhisme en de uitgangspunten van het systemisch werken. Deze bewustwording kun je jezelf aanleren. Door om te beginnen inzichten op te doen in onze Opleiding Holistische & Systemisch Leven. Inzichten in wat jij als holistisch mens nodig hebt. Waarbij hoort dat je gaat ervaren wat JIJ kunt doen om je balans te vinden en te behouden.

Mindfulness

Tot slot leer je aandachtig te zijn. We helpen je op weg om weer aandacht te hebben voor jezelf en je omgeving. In het HIER en NU.

Kortom: op basis van het bewust gebruik van je intuïtie, ben je in staat opmerkzaam en aandachtig in het leven te staan. En zo start je een persoonlijk ontwikkelproces. Een proces waar je geen spijt van zult krijgen, omdat je bewust gaat gebruiken wat je onbewust al lang in je hebt. Een proces waar je mee verder kunt als je dat wilt.

Tot slot

De Opleiding Holistisch & Systemisch Leven is een investering in jezelf. In de kwaliteit van je leven. En het belangrijkste in jouw leven ben jij! Zorg dus goed voor jezelf.

En mocht je twijfelen of de opleiding geschikt voor je is, zoek dan een rustige en comfortabele plek. Ga rechtop op een stoel zitten, je voeten plat op de grond, je zitvlak stevig op de stoel. Concentreer je op je ademhaling en voel. Voel en probeer zo min mogelijk te denken. Het antwoord op de vraag “Is deze opleiding geschikt voor mij?” zou dan zomaar eens bij je binnen kunnen komen.