Dagelijkse praktijk

Zomaar een dagelijks voorbeeld van de schijnveiligheid die de Coronamaatregelen bieden en de manier waarop mensen zichzelf onbewust voor de gek (laten) houden door de constante, herhalende stroom van zwak beargumenteerde informatie die de overheid biedt.

In onze buurt had iemand een heel grote aanhanger op zijn terrein staan. De aanhanger was geladen met grote, lange en zware voorwerpen. De ondergrond bestond uit grind en de volle aanhanger moest van het terrein af geduwd worden. De eigenaar vroeg wat mensen hem te helpen. Eén van hen was ik. Niet onlogisch gezien mijn breedgeschouderde postuur. 😉 Niet alle helpers kenden elkaar en een korte kennismaking volgde, waarbij een van de sjouwers nadrukkelijk aangaf geen hand te willen geven. Vanzelfsprekend mag iedereen daar voor kiezen en is daar helemaal niets mis mee.

Er moest geduwd en getrokken worden. En dat gebeurde dan ook vol overgave. Hierbij werd diverse malen van positie gewisseld zodat zo’n beetje iedereen een keer op een andere plek aan de aanhanger zat te sjorren. En ja, ook op plekken waar zojuist iemand anders zijn niet gedesinfecteerde handen gezet had. Niemand (ook de nadrukkelijke handschudweigeraar niet) maakte daar een punt van.

Binnen no time stond de aanhanger op zijn plek en nam het trek- & duw team vrolijk en vol vertrouwen dat Corona uit de buurt zou blijven, afscheid van elkaar.

Aanhanger

Ook in supermarkten

Zo gaat het ook in supermarkten. Een vriendelijke winkelmedewerker desinfecteert de winkelwagentjes. Wat in de praktijk inhoudt dat hij met hetzelfde lapje over de duwstang van talloze wagentjes wrijft. Overigens worden in veel supermarkten de handscanners vergeten. Eenmaal met je ‘veilige wagentje’ in de supermarkt, staat er niemand bij de koelvitrines om de klinken van de deuren schoon te maken. Of de avocado te reinigen waar zojuist iemand lekker in heeft staan knijpen om te onderzoeken of die al eetbaar is.

Overal 1.5 m. afstand. Ook in liften. Twee tot drie mensen in de lift. De anderen wachten op de heenweg geduldig en op weg naar huis vol ongeduld op de volgende lift. En natuurlijk zijn er mensen die al wachtend op de lift 1.5 meter afstand houden. De meesten echter niet. De sportievelingen nemen de trap. Gezellig zij aan zij.

Wat is nu de moraal van dit verhaal?

Stop met die betuttelende ge- & verboden. En steek energie in het uitnodigen van mensen om hun gezonde verstand te gebruiken.

Bovenal: steek energie en geld in het zoeken naar de bron. De bron van het ontstaan van het Coronavirus. Dan bedoel ik niet of het virus in China op één of andere markt of elders ontstaan is. Zoeken naar de bron is kijken naar wat er écht in de wereld gebeurt. Wat maakt dat dit virus juist nu de kop opsteekt? Zouden er misschien andere dan wetenschappelijk verklaarbare oorzaken kunnen zijn? Zoals langdurige en structurele verstoringen van de uitgangspunten van het systemisch gedachtegoed? Met als voorbeeld dat de mensheid inmiddels een onjuiste plek in de natuur ingenomen heeft? Dat er geen respect meer is voor andere levende wezens? Dat een mens vooral neemt en zelden of nooit iets juist teruggeeft? Dat de loyaliteit van mensen beperkt is tot loyaliteit aan het verstand? Aan materie? En aan de overtuiging dat geluk ontstaat door meer bezit te hebben?

Het zou allemaal waar kunnen zijn. Het zou veel mensen helpen als ze bereid zouden zijn zich de vraag te stellen: “zou iets misschien waar kunnen zijn?” Op veel vragen is daarop het antwoord JA. Want waarom zou iets niet waar kunnen zijn als het niet te bewijzen en misschien zelfs niet verstandelijk begrijpbaar is ? Als je verstand het niet kan omvatten? Voel en doorgrond dan. Gun je die ruimte.

Vaak blijkt het dan de moeite waard je eens in dat onderwerp te verdiepen. Zonder direct de brug op te halen en te stellen dat iets niet waar kan zijn. Veelal komt het erop neer dat het dan niet waar MAG zijn. Omdat het niet in je plaatje of plannen past. Maar dat is iets heel anders.

Voor mij is het zo klaar als een klontje. Vaccins gaan Corona niet stoppen. Kijken naar de door de mens veroorzaakte holistische en systemische disbalans in de natuur en daar verandering in brengen is de enige oplossing. Waarbij – zoals altijd – geldt dat elk mens alleen zichzelf kan veranderen.

Beste lezer: aan de gang dus.
Verdiep je in de vitamine HBS wat staat voor holistisch mensbeeld, de basisprincipes van het Boeddhisme en de uitgangspunten van het Systemisch Werken. Dat kan in een korte periode van 4 dagen in de Opleiding Holistisch & Systemisch Leven of in een iets langere variant van 10 dagen: de Opleiding Systemisch Werken & Coachen. En kijk daarna nog eens naar het Coronavirus en alle maatregelen die daaromheen verzonnen zijn.
Ik garandeer je een andere kijk. Op het Coronavirus, op jezelf en op de wereld.

Waarom zou je het niet proberen?

Groei