Werken met mensen en systemisch werken

In welk beroep heb je nu niet met mensen te maken?

Natuurlijk zijn er grote verschillen in de mate waarin je met anderen van doen hebt en de diepgang waarin dat gebeurt. Maar menselijk contact is er altijd. Als is het maar ‘goedemorgen’ tegen de conducteur of ‘dank je wel’ tegen iemand die je voor laat gaan bij de kassa.

Elk menselijk contact wordt op onbewust niveau erg beïnvloed door een aantal krachten. Een aantal principes die er altijd zijn en die altijd hun werk doen. Deze principes hebben een functie en zorgen voor dynamiek, levendigheid en balans in elke menselijke relatie. Hoe kortstondig zo’n relatie ook is. Want een contact met een caissière is weliswaar slechts snel en oppervlakkig, maar ook dan spelen de systemische krachten een rol. Systemisch werken met en tussen mensen, wat is systemisch werken?

Werk jij met mensen en wil je meer weten over systemisch krachten? Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Vraag dan informatie aan, kom langs of bel gewoon even.

Het is niets geheimzinnig. Het is gewoon zoals het is.

Zo nu en dan echter gaan de systemische krachten met je op de loop. Dat zorgt voor vervelende situaties en soms voor grote problemen. Die niet verklaarbaar zijn en waarvan je de oorzaak niet kent. En waardoor je dus ook niet weet, hoe je het probleem aan kunt pakken.
Inzicht in het systemische gedachtegoed zorgt er voor dat je dat, wat onbewust speelt, naar je bewuste brengt. En dan pas kun je besluiten nemen. Wil, kan en doe ik er iets mee of niet? Volg de opleiding systemisch werken en ervaar het verschil.

Terug naar de eerste opmerking: in welk beroep heb je nu niet met mensen te maken? Onze conclusie is eigenlijk : in nagenoeg elk beroep.
Inzicht in de systemische krachten, helpt dus iedereen. Maar zeker mensen waarvoor contact met mensen het hoofddeel van hun werk is. Mensen in de verpleging en verzorging. Zowel artsen, als verplegend en (praktijk-) ondersteunend personeel. Iedereen die het aan- of verkopen van wat dan ook als belangrijkste taak heeft. Beroepen waarin het je taak is anderen te ondersteunen of te adviseren. Helpdeskmedewerkers, verkopers, hypotheekadviseurs, coaches, therapeuten, psychologen. En natuurlijk managers en leidinggevenden. Zijn leiden een afdeling of een team en inzicht in het systemisch gedachtegoed maakt dat zij veel beter hun werk kunnen gaan doen.

Durf je te ontwikkelen

Ook voor die momenten wanneer je niet beroepsmatig met mensen omgaat, kan dit inzicht je helpen. Want je gaat altijd met mensen om. Je hele leven lang. In het verenigingsleven, in je vrijwilligerswerk en niet te vergeten : in je familie en gezin!