Ruimte voor persoonijke ontwikkeling en innerlijke groei

Groei en beweging

Leven is in beweging zijn. Alles wat leeft beweegt. Niet alleen lichamelijk, maar in héél je zijn.

De Roestenburgh werkt vanuit een holistisch mensbeeld, het systemisch gedachtegoed en de uitgangspunten van de Boeddhistische levensbeschouwing.

Als je met die blik naar groei en persoonlijke ontwikkeling kijkt, ontstaat een heel ander en veel ruimer beeld. Meestal krijg je bij persoonlijke ontwikkeling andere denkpatronen aangereikt. Of je leert technieken, tools en handvatten om de ‘mindere’ kanten van je persoon te verbeteren. Ook manieren om anders op anderen over te komen, maken nogal eens deel uit van deze vorm van ontwikkeling. Deze toevoegingen worden als het ware aan de buitenkant van een mens toegevoegd. En ja, daardoor kun je inderdaad beter gaan functioneren. Maar zodra de aangeleerde tools (bijvoorbeeld opgelegd door omgevingsdruk) verdwijnen, dan krimp je weer tot je ‘normale proportie’. Met de kans dat je zelfvertrouwen daalt. De Roestenburgh noemt deze groei uiterlijke of externe groei.

Duurzame persoonlijke ontwikkeling

De ruimte en begeleiding die wij bieden heeft een ander, diepgaander en duurzamer effect. Bij De Roestenburgh word je uitgenodigd om niet alleen ‘aan de buitenkant zaken toe te voegen’ en daardoor te groeien, maar leer je juist de gehele holistische mens te bekijken. Daardoor ga je onderzoeken en ontwikkelen en kun je veranderingen ín jezelf toe laten. Dat is essentieel anders dan veranderingen die van buitenaf komen of onder externe druk ontstaan. Het gaat om veranderingen of bijstellingen die jij zélf wenselijk vindt. Voor jou én daardoor als vanzelfsprekend voor je omgeving. Op die manier maak je ruimte IN jezelf en groei je van binnenuit. Op eigen kracht en intrinsiek gemotiveerd. Innerlijke groei die op deze manier ontstaat, heeft enorme en blijvende effecten. Op jou én je omgeving.

Het aanbod van De Roestenburgh is ruim en varieert van workshops en opleidingen, tot één op één begeleiding en intervisiemomenten.

Als je meer wilt weten, gun je dan zelf de ruimte en tijd eens op deze site rond te snuffelen. Of maak een afspraak voor een persoonlijke toelichting. De koffie & thee staan voor je klaar.

Ontwikkeling

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over onze kijk op groei en ontwikkeling?
Stuur dan een email of neem telefonisch contact met ons op.