Workshop Authentiek en verbindend leiderschap

Onderzoek en ervaar de voorwaarden voor verbindend leiderschap

Authentiek en verbindend leiderschap

Het zijn vaak gebruikte woorden, zowel bij managers als opleiders. Het is bijna vanzelfsprekend een onderdeel van organisatieontwikkeling geworden. Maar hoe word je een leider? Kun je überhaupt wel een leider worden? En zo ja, hoe dan? Er zijn veel workshops en trainingen op dit gebied. Vaak gericht op theorie en het opdoen van kennis.

Een andere kijk op leiderschap

Alle diensten die De Roestenburgh aanbiedt, hebben een holistisch mensbeeld en het systemische gedachtegoed als stevige basis. Deze workshop dus ook. Dit vanuit onze overtuiging dat voor echte verbinding meer nodig is dan alleen een verstandelijk contact en het werken op maatschappelijk normen en waarden. Vanzelfsprekend spelen die een rol maar de onbewuste systemische krachten hebben veel meer invloed dan welk maatschappelijk uitgangspunt dan ook.

Leiderschap, behoeften en belangen

Echt leiderschap houdt in dat je naast je functionele kennis ook aandacht besteedt aan je mens – zijn. Het betekent dat je niet alleen functioneert als hiërarchisch hogere, maar als gelijkwaardig gesprekspartner die op zoek is naar een balans tussen alle belangen. Als je dat aandurft, is de workshop Authentiek en verbindend leiderschap een mooie eerste stap op weg naar écht leiderschap.

In de workshop kijken we naar wat nodig is voor échte verbinding. We gaan het hebben over authenticiteit. Omdat verbinding alleen ontstaat als je authentiek durft te zijn.  Het wordt zichtbaar én voelbaar wat verbindend leiderschap is en wat de basisvoorwaarden daarvoor zijn.

Hoe word je een authentiek en verbindend leider?

Authenticiteit en verbindend leiderschap zijn geen zaken, die je alleen op basis van theoretische modellen kunt leren. Het zijn vaardigheden, die je alleen blijvend kunt ontwikkelen als je bereid bent bewust en nieuwsgierig te kijken naar dat wat speelt. In de organisatie en in de maatschappij. En als je bereid bent open te staan voor het kijken naar jezelf. Naar jouw behoeften en belangen en naar hoe je daarmee omgaat. Je dient ook belangstelling te hebben voor de belangen en behoeften van een ander. Omdat écht leiderschap alleen ontstaat op basis van inzicht in de weging van alle belangen. Het dagelijks sturen van een organisatie, een afdeling of een team staat of valt met goed leiderschap. Maar zeker ook als er sprake is van organisatieontwikkeling, is authentiek en verbindend leiderschap een voorwaarde voor het bereiken van doelen.

Resultaat van de workshop ‘Authentiek en verbindend leiderschap’

Na de workshop ben je nog geen authentiek en verbindend leider. Maar je hebt wél inzicht in de voorwaarden voor authentiek en verbindend leiderschap. In dat wat jij zelf kunt doen om deze vaardigheden te ontwikkelen. In jouw belang en in het belang van je gesprekspartners. En daardoor ook in het belang van de organisatie. Op basis van dit inzicht kun je vervolgstappen zetten.

Praktische informatie

De workshop Authentiek en verbindend leiderschap omvat één dag. De workshop wordt gegeven in De Roestenburgh in Dinther. Vanzelfsprekend wordt voor koffie en thee en een lekkere verantwoorde lunch gezorgd. De data van de open inschrijvingen vind je hier.

De kosten voor het bijwonen van de workshop bedragen € 225,00. Wij zijn vrijgesteld van BTW. Het is ook mogelijk de workshop individueel te volgen. De kosten bedragen dan € 675,00. Neem voor in-company mogelijkheden contact met me op.

Tot slot

Authentiek en verbindend leiderschap vraagt om contact met jezelf. Het vereist ook het luisteren naar je intuïtie. Een boeiende eerste stap in het verbinding maken met jezelf, is niet alleen na te denken over het volgen van de workshop Authentiek en verbindend leiderschap, maar ook te luisteren naar je gevoel. Zorg voor stilte rondom én in jezelf en luister naar wat je intuïtie je vertelt. Het antwoord zal duidelijk en helder zijn. En als dan zowel je verstand als je intuïtie ‘ ja ’ zeggen, dan zie ik graag terug tijdens de workshop.

Meer weten over de workshop leiderschap?

Ben je benieuwd naar aanpak van De Roestenburgh? Ben  je op zoek naar een weg die je naar authentiek en verbindend leiderschap kan brengen? Bel of mail voor een persoonlijke toelichting. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in De Roestenburgh om over de aanpak te praten. De Roestenburgh in gemeente Bernheze is zeer goed bereikbaar van vanuit Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven.