Een andere kijk op ziekte

Een holistische en systemische kijk op ziekte

Ziekte

Gezondheid en ziekte worden als elkaar tegenpolen gezien. Waarbij gezondheid als de goede kant gezien wordt en een ziekte als de verkeerde zijde.  Hoe gek het misschien ook klinkt, maar tegenpolen zijn in wezen één. Er is sprake van een twee-eenheid. Het zijn twee uitersten van één en hetzelfde.  Zoals waken en slapen, mooi en lelijk,  groot en klein, dag en nacht, open en dicht, links en rechts, succes en falen, leven en dood. Zonder het één kan het ander niet bestaan.

Tegenpolen zijn op hetzelfde moment gelijk én toch verschillend. Ze zijn evenwaardig!

Hoe ga je om met ziekte?

Bij ziekte en gezondheid gaat het om de balans, het evenwicht in een lichaam. In een gezond lichaam is geen sprake van een disbalans. Bij ziekte wel. Een ziekte heeft een grote impact op de zieke én zijn omgeving. Reden genoeg dus om eens op een andere manier naar ziekte te kijken.

Voor meer informatie, of een inschrijving, kunt u bellen of een email sturen.

Kijken naar ziekte

Hoe gek het misschien ook klinkt, maar als je anders naar een ziekte gaat kijken, gaat het met name over gezondheid van de totale mens. Anders kijken naar ziekte is een brede holistische en systemische kijk op ziekte. Deze andere kijk biedt geen pasklare oplossingen, concrete behandelplannen of methoden om een ziektebeeld te bestrijden. Daar gaat het niet om.

Het gaat om anders en breder kijken naar de niet – gezonde mens. Niet alleen kijken door de bekende medische bril, maar kijken door een systemische en holistische bril. In het belang van de mens. Waarbij de gezondheid van die mens voorop staat. En mocht totale gezondheid niet bereikbaar zijn, dan gaat het om het aanvaarden van het ziektebeeld. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat een holistische begeleiding van zieke mensen, hen helpt om te gaan met hun beperkingen.

Als je belangstelling hebt voor onze andere kijk op ziekte, is het volgen van de opleiding Holistisch en Systemisch Leven een aanrader. Na deze opleiding loop je niet met met een handboek met oplossingen voor ziekte onder je arm naar buiten. Maar je gaat met een bredere kijk naar huis. Je bent je bewust van een aantal zaken, die mogelijk van invloed zijn op ziekte. En op basis van die bewustwording, kun je zelf anders met je eigen beperkingen omgaan en je begeleiding van mensen verbreden.

Als je zieken of hun naasten begeleidt of wilt gaan begeleiden, is onze 9-daagse Opleiding Systemisch Coachen & Werken een aanrader. Je wordt dan niet alleen meegenomen in de holistische en systemische kijk op het leven, maar ook in dat wat dit betekent bij begeleiding van anderen. Het onderwerp ziekte wordt onder een systemisch vergrootglas gelegd, waardoor je anders naar een ziekte gaat kijken. Ook je begeleiding van zieken en hun naasten zal veranderen. In deze opleiding leer je ook systemisch begeleiden en het werken met de werkvorm (familie)opstellingen.

Wij verzorgen daarnaast ook een inspirerende lezing over ziekte. Zo’n lezing kan kort en krachtig zijn. Zeg maar 1,5 à 2 uur.  Wil je meer diepgang over dit onderwerp? Dan bieden wij daarvoor een workshop van één dag aan.

Neem voor de mogelijkheden gerust contact met ons op.

Andere kijk op ziekte

Tot slot

Anders kijken naar ziekte vergt moed. Moed om buiten de bestaande paden te gaan en uit je comfortzone te stappen. Om soms los te komen van wetenschappelijke modellen of theorieën. Het gaat over breder kijken. Niet alleen met je verstand kijken, maar ook vanuit je gevoel. Je laat je intuïtie de problemen waarnemen. Op basis van een goed contact met jezelf, kijken naar de ander. Niet naar een onderdeel van die ander, maar naar de totale mens.

Durf jij de uitdaging aan?

Meer weten over onze aanpak?

Ben je benieuwd naar aanpak van De Roestenburgh en ben je op zoek naar een weg, die je in staat stelt je blikveld blijvend te verruimen? Neem dan contact op voor een persoonlijke toelichting. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in De Roestenburgh om over de aanpak te praten.

Vraag direct informatie aan:

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.