Een andere kijk op samenwerking

Samenwerking en groepsdynamiek verbeteren?
Kijk eens door een systemische bril!

Samenwerking en resultaatverbetering

Op elke afdeling en in elk team is samenwerking van essentieel belang. Goede samenwerking bevordert de resultaten van je organisatie. Het zorgt ervoor dat mensen beter functioneren en tot hun recht komen. In een team waarin goed samengewerkt wordt, voelen medewerkers zich prettiger en gelukkiger. Dit verlaagt het ziekteverzuim en de kans op verloop wordt kleiner. Ook het intern verzuim neemt af. Onder intern verzuim wordt alles verstaan, dat medewerkers doen om niet productief te hoeven zijn. Zoals langere pauzes nemen, onnodig toiletbezoek en veel rookpauzes nemen.

De samenwerking binnen een afdeling of team wordt erg beïnvloed door een aantal zogenaamde systemische oorzaken, die binnen een team werken. Deze oorzaken spelen op onbewust niveau. In elk systeem en bij elke vorm van samenwerking tussen mensen, spelen deze oorzaken een rol. Er zijn tien basis grondbeginselen, die altijd aanwezig zijn. Zoals de zwaartekracht er ook altijd is.

Als je de moed hebt anders naar samenwerking te gaan kijken, ga je zien wat de oorzaken zijn van mindere of slechte samenwerking. Dat anders kijken kan op drie verschillende manieren.

Je kunt er voor kiezen alle medewerkers de 4-daagse Opleiding Holistisch & Systemisch Leven aan te bieden. Elke medewerker maakt dan kennis met de systemische uitgangspunten en leert die toe te passen. Persoonlijke groei van elke deelnemer is gegarandeerd. En elke medewerker die persoonlijk groeit, neemt die groei mee naar zijn werk. Deelname aan deze opleiding kan op basis van open inschrijving. Je kunt er ook voor kiezen er een in company traject van te maken. Neem voor dit laatste contact met ons op.
Vanzelfsprekend kun je er ook voor kiezen één of meerdere medewerkers die open staan voor groei, in te – laten – schrijven.

Als tweede kun jij er als leidinggevende of coach voor kiezen de 9-daagse Opleiding Systemisch Werken & Coachen te volgen. Ook in deze opleiding maak je kennis met de systemische uitgangspunten en leer je ze toepassen. Je wordt dan niet alleen meegenomen in de holistische en systemische kijk op het leven, maar ook de invloed die deze kijk heeft op samenwerking tussen mensen komt uitgebreid aan de orde. Daarnaast is er in deze opleiding aandacht voor systemisch coachen en de werkvorm (familie)opstellingen. Je leert o.a. (familie)opstellingen begeleiden. Dat maakt dat in deze opleiding naast persoonlijke groei nadrukkelijk sprake is van professionele ontwikkeling.

De derde mogelijkheid is om ons uit te nodigen voor een inspirerende lezing over samenwerking. De duur van de lezing bepaal je zelf. Kort en bondig is de systemische kijk op samenwerking in anderhalf á twee uur uit te leggen. Een meer diepgaand verhaal kost één dag. Zo’n dag is een mooie vorm van teambuilding en erg geschikt bij de start van een team of op die momenten dat een systeem een boost nodig heeft. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Teambuilding